Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz

Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz (doos van 6 flessen)

Stark Condé Syrah

Stark Condé Syrah (doos van 6 flessen)

Rust en Vrede Syrah (doos van 6 flessen)

€ 167,70
SKU
VER-0457400

Rust en Vrede Syrah

Rust en Vrede Syrah is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Stellenbosch regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Syrah druiven door wijnhuis Rust en Vrede.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Rust en Vrede Wine Estate

Al meer dan 320 jaar staat wijnhuis Rust en Vrede vredig tussen de wijngaarden van Stellenbosch. Door de eeuwen heen waren er periodes waarin wijn werd geproduceerd, maar sinds 1977 is men gespecialiseerd in het produceren van alleen rode wijn met de nadruk op Syrah, Cabernet en Merlot. Veel onderscheidingen zijn op het landgoed verleend en sommige van de meer gedenkwaardige waren toen Rust en Vrede door president Nelson Mandela werd gekozen om te worden geserveerd bij het diner met de Nobelprijs voor de Vrede en de koningin van Denemarken te ontvangen voor een lunch met mijn familie in het Manor House .

Rust en Vrede werd genomineerd als de eerste Zuid-Afrikaanse rode wijn in de Top 100 Wijnen van de Wereld en herhaalde deze prestatie gedurende vier opeenvolgende jaren. Vandaag de dag blijft Rust en Vrede een mooi voorbeeld van waar Stellenbosch voor staat.

Rust en Vrede Syrah 

Deze Zuid Afrikaanse rode wijn is diep en licht kersenrood van kleur, zeer geconcentreerd. Het bouquet is krachtig en doet denken aan exotisch hout, peper, vanille, kruiden en chocolade. De smaak is elegant met een lange afdronk, die complex en evenwichtig is. Frans en Amerikaans eikenhout hebben de wijn karakter en volheid gegeven. Het is dan ook één van de mooiste in zijn soort. Het klimaat is dat van de Middellandse Zee, met een regenval van ca. 650 mm. per jaar. De wijngaarden, die gelegen zijn op de Noordelijke hellingen profiteren van het feit dat ze aan het eind van de vallei liggen, waar het iets warmer is. De bodem is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei.

De op het landgoed gekweekte druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Elk oogstperceel wordt apart gevinifieerd. De druiven worden vervolgens ontveld, gemalen en in open gistingstanks gepompt, waar ze een maceratieperiode van veertien tot 21 dagen ondergaan. Dit met een gisting van zeven dagen met pump-overs en handmatige punch-downs tot viermaal daags. De rijping vindt plaats in 100 procent Franse eikenhouten vaten gedurende 22 maanden.

Wijn - Spijs

Deze wijn komt goed tot zijn recht wanneer je hem bij lams- en rundvlees gerechten serveert.

Meer informatie
Product Rust en Vrede Syrah
Land Zuid-Afrika
Producent Rust Vrede Estate
Type wijn Rood
Regio Stellenbosch
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Prijs per fles € 27,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl