Salentein Selection Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Salentein Selection Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Salentein Barrel Selection Malbec (doos van 6 flessen)

Salentein Barrel Selection Malbec (doos van 6 flessen)

Salentein Barrel Selection Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
0469124

Salentein Barrel Selection Chardonnay is een heerlijke witte Argentijnse wijn uit de regio Valle de Uco, Tunuyán, Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Salentein Barrel Selection Chardonnay

Is een heerlijke Argentijnse Chardonnay van wijnhuis Salentein. De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z'n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.

De druiven worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt. Salentein Chardonnay is een zonnige, stralende en goudgele Argentijnse chardonnay. Elegant en romig. Vol, rijk en zwoel aroma van vanille, honing, caramel, banaan, rijpe ananas en ander tropisch fruit. Ook in de smaak komt dit goed terug in combinatie met fijne vanille en een lichte 'toast' sensatie.

Wijn - Spijs

Heerlijke witte kippetje wordt een delicatesse. Vergeet ook kalfsvlees niet.

Bodega Salentein

De wijn wordt gemaakt onder regie van Bodegas Salentein, het zeer prestigieuze wijn project van de Nederlander M. Pon. De bodega is gemaakt in de vorm van een kruis wat een snellere doorvoer van het wijnmaak proces geeft. Er wordt tevens volgens het zwaartekracht principe gewerkt.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Chardonnay
Land Argentinië
Brand Salentein
Type wijn Witte wijn
Wijn regio Valle de Uco