Rocca Sveva Garda Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Rocca Sveva Garda Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Lenotti Colle dei Tigli Bianco del Veneto (doos van 6 flessen)

Lenotti Colle dei Tigli Bianco del Veneto (doos van 6 flessen)

San Felice Chianti Classico (doos van 6 flessen)

€ 81,95
SKU
TP-320101

San Felice Chianti Classico

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis San Felice van Sangiovese druiven.

Agricola San Felice

San Felice is gevestigd in Castelnuovo Berardenga Siena Italië. De familie Grisaldi Del Taja, die in de eerste helft van de 20e eeuw, tot de oprichters van het Consorzio del Chianti Classico behoorden, verkochten het landgoed begin jaren zeventig aan de Allianz Group, die zijn zinnen zette op enologische en territoriale uitmuntendheid.

Het dorp is volledig en zorgvuldig gerestaureerd, via een reeks werken die de karakteristieke kunst en architectuur benadrukten. Een uitgebreid programma voor de herplanting van wijnstokken werd gelanceerd om het beste uit de Sangiovese druiven te halen. Het project werd aangevuld met een wetenschappelijke studie naar inheemse wijnstokken, in samenwerking met de universiteiten van Florence en Pisa. In 1982 kocht de Groep ook het landgoed Campogiovanni, bestaande uit 20 hectare wijngaard op de hellingen van Montalcino, een ander gebied dat geassocieerd is met de beste tradities in wijnbouw en wijnproductie. Vandaag zijn de Borgo en Agricola San Felice twee succesvolle wijnhuizen.

San Felice Chianti Classico

Deze Toscaanse wijn heeft een diepe robijnrode kleur. Deze wijn heeft een intense aroma's met een karakteristiek vleugje viooltjes en rode bosvruchten. Een volle en harmonieuze smaak, met sappige tanninen, fris en zuur, maar ook een delicate fruitigheid; verrijkt met een aromatische complexiteit, verkregen door een rijping in hout.

Wijn - Spijs

Deze Chianti Classico is heerlijk bij gegrild en geroosterd vlees en rijpe kazen.

Wine Advocate 88 punten

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Druivensoort Sangiovese
Land Italië
Brand San Felice
Type wijn Rode wijn
Wijn regio Toscane