San Polino Brunello di Montalcino

San Polino Brunello Helichrysum (doos van 6 flessen)

San Polino Brunello di Montalcino

San Polino Rosso Di Montalcino (doos van 6 flessen)

San Polino Brunello Riserva (doos van 6 flessen)

€ 599,70
SKU
KWI-2018042511

San Polino Brunello Riserva

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis San Polino van Sangiovese druiven.

San Polino

Waarschijnlijk is de boerderij van San Polino al in de 10e eeuw gesticht. In 1581 werd de boerderij van San Polino geregistreerd als een van de eigendommen van het ziekenhuis Montalcino, Santa Maria della Croce, en hier vinden we de eerste expliciete vermelding van de wijngaard: de boerderij van San Polino, met zijn huis, de bewerkte velden en bossen, heeft een wijngaard en er zijn op deze boerderij zes olijfbomen. Het middeleeuwse ziekenhuis fungeerde als een liefdadigheidsinstelling die zorgde voor pelgrims en verleende hulp aan de armen. Ze bezaten 30 boerderijen, huizen en winkels in de stad, molens, olijfpersen en een oven waar bakstenen, vazen en mortel werden gemaakt. Vanaf de 18e eeuw veranderde het eigendom van San Polino van eigenaar toen de adellijke Piccolomini-familie uit Siena de boerderij en het land in bezit nam. Tegenwoordig produceren de zes olijfbomen die in 1581 in de ziekenhuisregisters worden genoemd, nog steeds de olijven waaruit we onze extra vierge olijfolie uit San Polino maken. Architectonisch is het huis vrijwel ongewijzigd, zowel binnen als buiten. Overblijfselen van de oude ovens zijn nog steeds te vinden aan de rand van het bos, net als de oude fontein, waar vroeger mensen hun kleren wasten en water namen om hun gewassen te irrigeren.

San Polino Brunello Riserva

San Polino Brunello Riserva is diepdonker van kleur. Veel zwart fruit en met zo ongeveer alle kruiden uit de Toscaanse keuken in het bouquet, valt de wijn intens en machtig in de mond, de tannines dagen je uit wat je van ze vindt, de wijn schreeuwt om mooi eten, maar dan ontstaat wel wat je wilt.

Brunello

Brunello kan een voortreffelijke begeleider zijn van serieuze vleesgerechten, en geeft erg veel gedurende het ledigen van de fles, waarbij de beluchting hem meer en meer open maakt, en al zijn charmes vrijgeeft.

Brunello behoeft eigenlijk geen betoog. Het is één van Italië's beroemdste wijnen. Maar iedere reputatie kent zijn mindere verhalen, en de dure kelderprijs drijft soms mensen tot minder gastronomische principes. Organic Brunello is vrij zeldzaam, ook al zijn er hier vrij veel kleine producenten te vinden. San Polino, domein van Italiaanse man en Engelse vrouw, maakt bevlogen wijnen. En hoewel ze zeer puur zijn verschillen ze per jaar door minimale ingrepen in de wijngaard en kelder. Daardoor zijn de wijnen een echte expressie van de natuur.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn die goed past bij rood vlees, allerlei soorten wild en kaas. 

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product San Polino Brunello Riserva
Producent Azienda Agricola San Polino
Soort wijn of product Rode wijn, Biologisch
Land Italië
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese
Aantal flessen - pakken per order 6
Prijs per fles/ pak € 99,95