San Salvatore Porconero Aglianico

San Salvatore Ceraso Paestum Aglianico (doos van 6 flessen)

Pian di Stio San Salvatore

San Salvatore Vetere Paestum Rosato (doos van 6 flessen)

San Salvatore Jungano Paestum Aglianico (doos van 6 flessen)

€ 149,70
SKU
KWi-20201116-03

San Salvatore Jungano Paestum Aglianico

Is een Italiaanse rode wijn uit Campania van wijnhuis San Salvatore. Deze wijn is gemaakt van Aglianico druiven.

Vini Cantina San Salvatore 1988

Azienda Agricola San Salvatore, opgericht in 1988, is een prachtig gemengd boerenbedrijf die de regionale osteria’s en trattoria’s van de meest uiteenlopende locale producten voorziet. Het is gesitueerd nabij Paestum (bekend van de Griekse tempels die er te bewonderen zijn), ruim een uur rijden vanaf Napels. Ze werken volledig biologisch, in een cyclus. De kudde van 450 buffels leeft van het land en levert (naast mozzarella) de nodige meststoffen voor de wijngaarden, de fruitboomgaarden en olijfbomen.

Bij San Salvatore maken ze van eigen wijngaarden moderne, toegankelijke wijnen van authentieke regionale druivenrassen. De wijnen hebben snel hun weg gevonden naar de Italiaanse gastronomie. Ze blinken uit in duidelijkheid en zuiverheid, zonder aan typiciteit in te boeten.

Er wordt ook prijsvriendelijke wijn gemaakt van ingekochte druiven van lokale boeren, deze worden gebotteld als Tenuta Porconero. De naam ‘porco nero’ ofwel zwart varken is gebaseerd op een lokaal gezegde en betekent zoveel als ‘de beste vriend van de mens en aan tafel: altijd vriendelijk gezelschap om mee te proosten’.

San Salvatore Jungano Paestum Aglianico

Is een zuidelijke intense en krachtige wijn van biodynamische wijnbouw. De druif Aglianico geeft de wijn veel donker fruit en een stevige ruggengraat. Zwart fruit met vulkanische tonen. Deze wijn rijpt deels op grote vaten, wat de wijn nog net wat extra body geeft. Ondanks de kracht van de Aglianico druif is deze wijn elegant en goed verteerbaar.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij vleesgerechten, spareribs en de barbeque.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product San Salvatore Jungano Paestum Aglianico
Land Italië
Producent Vini Cantina San Salvatore 1988
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Campania
Druivensoort Aglianico
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 24,95