Pratello Lugana

Pratello Pinot Grigio (doos van 6 flessen)

San Salvatore Porconero Aglianico

San Salvatore Ceraso Paestum Aglianico (doos van 6 flessen)

San Salvatore Porco Nero Falanghina (doos van 6 flessen)

€ 71,70
SKU
KWI-20201116-01

San Salvatore Porco Nero Falanghina

Is een Italiaanse witte wijn uit Campania van wijnhuis San Salvatore. Deze wijn is gemaakt van Falanghina druiven.

Vini Cantina San Salvatore 1988

Azienda Agricola San Salvatore, opgericht in 1988, is een prachtig gemengd boerenbedrijf die de regionale osteria’s en trattoria’s van de meest uiteenlopende locale producten voorziet. Het is gesitueerd nabij Paestum (bekend van de Griekse tempels die er te bewonderen zijn), ruim een uur rijden vanaf Napels. Ze werken volledig biologisch, in een cyclus. De kudde van 450 buffels leeft van het land en levert (naast mozzarella) de nodige meststoffen voor de wijngaarden, de fruitboomgaarden en olijfbomen.

Bij San Salvatore maken ze van eigen wijngaarden moderne, toegankelijke wijnen van authentieke regionale druivenrassen. De wijnen hebben snel hun weg gevonden naar de Italiaanse gastronomie. Ze blinken uit in duidelijkheid en zuiverheid, zonder aan typiciteit in te boeten.

Er wordt ook prijsvriendelijke wijn gemaakt van ingekochte druiven van lokale boeren, deze worden gebotteld als Tenuta Porconero. De naam ‘porco nero’ ofwel zwart varken is gebaseerd op een lokaal gezegde en betekent zoveel als ‘de beste vriend van de mens en aan tafel: altijd vriendelijk gezelschap om mee te proosten’.

San Salvatore Porco Nero Falanghina

Een vrolijke Italiaanse wijn van de antieke Falanghina druif. In de neus wat rijpere fruittonen (steenfruit) en bloemigheid. De smaak wederom wat steenfruit en floraal, maar ook citrus. Verfrissende zuren en opvallende mineraliteit in de afdronk.

Wijn - Spijs

Heerlijke witte wijn bij mozzarella di bufala, zeevruchten, gamba’s, kreeft en wit vleesgerechten.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product San Salvatore Porco Nero Falanghina
Land Italië
Producent Vini Cantina San Salvatore 1988
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Campania
Druivensoort Falanghina
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,95