San Salvatore Porconero Aglianico

San Salvatore Jungano Paestum Aglianico (doos van 6 flessen)

San Salvatore Vetere Paestum Rosato (doos van 6 flessen)

€ 129,00
SKU
KWI-20201116-04

San Salvatore Vetere Paestum Rosato

Is een Italiaanse rosé wijn uit Campania van wijnhuis San Salvatore. Deze wijn is gemaakt van Aglianico druiven.

Vini Cantina San Salvatore 1988

Azienda Agricola San Salvatore, opgericht in 1988, is een prachtig gemengd boerenbedrijf die de regionale osteria’s en trattoria’s van de meest uiteenlopende locale producten voorziet. Het is gesitueerd nabij Paestum (bekend van de Griekse tempels die er te bewonderen zijn), ruim een uur rijden vanaf Napels. Ze werken volledig biologisch, in een cyclus. De kudde van 450 buffels leeft van het land en levert (naast mozzarella) de nodige meststoffen voor de wijngaarden, de fruitboomgaarden en olijfbomen.

Bij San Salvatore maken ze van eigen wijngaarden moderne, toegankelijke wijnen van authentieke regionale druivenrassen. De wijnen hebben snel hun weg gevonden naar de Italiaanse gastronomie. Ze blinken uit in duidelijkheid en zuiverheid, zonder aan typiciteit in te boeten.

Er wordt ook prijsvriendelijke wijn gemaakt van ingekochte druiven van lokale boeren, deze worden gebotteld als Tenuta Porconero. De naam ‘porco nero’ ofwel zwart varken is gebaseerd op een lokaal gezegde en betekent zoveel als ‘de beste vriend van de mens en aan tafel: altijd vriendelijk gezelschap om mee te proosten’.

San Salvatore Vetere Paestum Rosato

Een vrolijke Italiaanse rosé wijn, de druiven voor deze rosé zijn met de hand geplukt. Zachte persing vindt plaats en een koude schilweking van 6 uur. De normaal zo stevige Aglianico druif zorgt in dit geval voor veel elegantie en een aanhoudende smaak. De wijn heeft een intense en mineralige afdronk.

Wijn - Spijs

Heerlijke rosé wijn bij zomerse salades, mozzarella di bufala, zeevruchten en gamba’s.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product San Salvatore Vetere Paestum Rosato
Land Italië
Producent Vini Cantina San Salvatore 1988
Type Rosé wijn, Biologisch
Regio Campania
Druivensoort Aglianico
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 21,50