Centanni Rosso di Forca (doos van 6 flessen)

Centanni Rosso di Forca (doos van 6 flessen)

Sandrone Dolcetto d'Alba (doos van 6 flessen)

Sandrone Dolcetto d'Alba (doos van 6 flessen)

Sandrone Barbera d'Alba Luciano (doos van 6 flessen)

€ 165,00
SKU
RES-1300

Sandrone Luciano Barbera d'Alba

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Luciano Sandrone van Barbera druiven.

Luciano Sandrone

Is al meer dan 50 jaar toegewijd aan de wijn met rationaliteit, met gedachten en met alle liefde. De eerste indruk is die dat men alleen de perfecte kwaliteit voor zijn wijnen kiest en een duidelijk pad volgt. De keuze voor alleen inheemse wijnstokken in de beste gebieden van Barolo is de basis van de Sandrone-filosofie.

Sandrone Luciano Barbera d'Alba

Deze wijn uit Piemonte heeft een intense kleur. Deze wijn bezit een rijke, frisse en fruitige neus. Volle, krachtige, frisse en fruitige smaak, uitstekend in evenwicht. Goed geïntegreerde tannines en vanille tonen van het hout. Complex, pakkend en fluwelig zacht.

De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd. Na een inweking van 9 dagen op RVS tanks vindt de alcoholische gisting plaats (gemiddeld 28 dagen lang). De malolactische gisting gebeurt in Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 500 liter. Een opvoeding van 12 maanden op dezelfde vaten wordt gevolgd door het assembleren van de diverse Cuvées en het bottelen. Daarna rusten de jonge wijnen nog 9 maanden op fles.

Wijn - Spijs

Heerlijk rode wijn bij vleesgerechten, kaas, vleeswaren, en gerechten geserveerd met sauzen. 

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Sandrone Barbera d'Alba Luciano
Land Italië
Producent Azienda Agricola Sandrone Luciano
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Piemonte
Druivensoort Barbera
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 27,50