Sattlerhof Sauvignon Blanc Kranachberg (doos van 6 flessen)

Sattlerhof Sauvignon Blanc Kranachberg (doos van 6 flessen)

Heinrich Red (doos van 6 flessen)

Heinrich Red (doos van 6 flessen)

Sattlerhof Pfarrweingarten Morillon (doos van 6 flessen)

€ 287,70
SKU
RES-0919011

Sattlerhof Pfarrweingarten Morillon

Is een heerlijke witte wijn uit de regio Steiermark Oostenrijk. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven door Weingut Sattlerhof.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 11° C.

Weingut Sattlerhof

Sattlerhof ligt op een steile heuvel ten zuiden van Gamlitz met een prachtig uitzicht op het schitterende landschap van Zuid-Stiermarken. In deze prachtige omgeving, worden op circa 40 hectare aan wijngaarden exclusieve wijnen geproduceerd die zowel in Oostenrijk als ver buiten de grenzen bekend zijn.

Men cultiveert vrij kleine stukjes land met zeer steile, uitdagende wijngaarden die ideaal zijn georiënteerd en op de juiste hoogte zijn gelegen. Nadruk ligt op biologische wijnbouw, duurzame behandeling van de  bodems en de lange levensduur van de wijnstokken.

Sattlerhof Pfarrweingarten Morillon (Grosse STK Lage)

De druiven voor deze wijn groeien op een bodem van ‘Opok’ (kalk + mergel) en kalksteen. De wijn heeft een strogele kleur. Het bouquet is zeer complex, met verleidelijke aroma’s van gedroogde zoete vruchten (appel) en hazelnoten, gedroogde kruiden en specerijen. In de mond vallen in eerste instantie de elegante toast tonen op, herinneringen aan de lange opvoeding. De structuur is complex, in vele lagen opgebouwd. Het terroir neemt snel de overhand op het hout, met krachtig ontwikkelde minerale aroma’s, aangevuld met zwoele specerijen. De finale is zeer lang, bijzonder elegant, fris en mineraal. Een tijdloze klassieker!

Wijn - Spijs

Gastronomische wijn voor smaakrijke gerechten met rijpe tonen, meestal rode wijn opties dus! Gesmoord kalfs- en zelfs rundvlees, lam, haar- en vederwild. Deze krachtige, minerale en spicy wijn kan het allemaal hebben! Bodempje over: geweldige partner voor vele rijpe kaastypes!

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Sattlerhof Pfarrweingarten Morillon
Land Oostenrijk
Producent Weingut Sattlerhof
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Steiermark
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 47,95