Kendall Jackson Vintners Reserve Chardonnay

Kendall Jackson Vintners Reserve Chardonnay (doos van 6 flessen)

Schug Chardonnay Carneros

Schug Chardonnay Carneros (doos van 6 flessen)

Schug Chardonnay Sonoma Coast (doos van 6 flessen)

€ 197,70
SKU
RES-0921010

Schug Chardonnay Sonoma Coast

Schug Chardonnay Sonoma Coast is een heerlijke Californische witte wijn uit de regio Sonoma. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Schug van Chardonnay druiven.

Schug Carneros Estate Winery

Schug Carneros Estate Winery is opgericht in 1980 en is de realisatie van een levenslange droom van een van de meest gevierde wijnmakers van Californië, Walter Schug. Het wijnhuis is eigendom van en wordt geëxploiteerd, en weerspiegelt vele tientallen jaren van betrokkenheid van de familie Schug bij de productie van goede wijnen in Europa en Californië. Zowel Walter als zijn vrouw, Gertrud, kwamen uit gerenommeerde wijn producerende families van Duitsland.

Schug Chardonnay Sonoma Coast

Schug Chardonnay is een levendige en frisse aromatische Californische witte wijn met fruitige en kruidige tonen van citrus, gevolgd door impressies van sappige witte perzik en nectarine. Fris, zuiver, verfijnd in de mond, sappig en elegant tot en met de laatste slok.

Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ Chardonnay wijnen gemaakt, de nadruk ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven voor deze Chardonnay komen voor het grootste deel uit eigen wijngaarden in Carneros, aangevuld met druiven uit diverse wijngaarden in Zuid-Sonoma. 20% van de most is op barriques van gebruikt eikenhout gegist, 80% op lage temperatuur in RVS tanks. 20% van de jonge wijn is gedurende 5 maanden op zijn ‘lees’ (eigen fijn bezinksel) opgevoed in grote vaten van eikenhout.

Wijn - Spijs

Deze Chardonnay wijn is een chique, verfrissend aperitief, in het bijzonder wanneer het geserveerd wordt met passende amuses. Denk daarbij aan in citrusvruchten sap gemarineerde sashimi van coquilles, gamba’s of kreeft; garnalen en mousse van avocado en limoen, aspergepunten en albacore tonijn sashimi, wit schimmelkaas quenelle met een schijfje rijpe perzik of nectarine.

Meer informatie
Product Schug Chardonnay Sonoma Coast
Producent Schug Carneros Estate
Type wijn Wit
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl