Faneros Torrevento (doos van 6 flessen)

Faneros Torrevento (doos van 6 flessen)

Vigna Pedale Castel del Monte (doos van 6 flessen)

Vigna Pedale Castel del Monte (doos van 6 flessen)

Torre del Falco Torrevento (doos van 6 flessen)

€ 64,50
SKU
SL-1801

Torre del Falco Torrevento

Is een Italiaanse rode wijn uit Puglia van wijnhuis Capoforte. Deze wijn is gemaakt van Nero druiven.

Torrevento

De geschiedenis van het landgoed Torrevento begint in het hart van het nationale park Alta Murgia, het eerste plattelandspark in Italië, een land waar de onafscheidelijke relatie tussen mens en natuur domineert, waar menselijke activiteiten en omgeving perfect samengaan met traditie. Hier, in 1400, in de wijk "Torre del Vento" (toren van de wind), werd een Benedictijner klooster volledig uit steen opgebouwd. Torre del Vento is een naam die onze geschiedenis zal markeren, een geschiedenis die begint in 1913, toen Francesco Liantonio (grootvader van de naamgenoot Francesco, de huidige president van de firma Torrevento Ltd.) slechts 16 jaar oud, besloot aan boord te gaan van het schip "Hamburg", op weg naar New York, op zoek naar fortuin. In 1923, tien jaar na zijn aankomst in Amerika, verdient Francesco Liantonio zijn fortuin dankzij een ijsfabriek en keert met de opbrengst van dat harde werk terug naar zijn geliefde Apulië, waar, in de stad Palo del Colle (Pool op the Hill), hij zijn droom realiseerde: de productie en handel van extra vergine olijfolie en het maken van wijn. In 1948 verwerft de familie Liantonio, in de wijk "Torrevento", direct aan de voet van de beroemde Castel del Monte, het oude benedictijnenklooster met de omliggende 57 hectare wijngaard. Twee jaar later erft Gaetano Liantonio het landgoed, renoveert het en zet de productie voort door een rustieke wijnkelder te creëren genaamd Vinicola Torrevento (Torrevento Winery), die in 1989 samen met Francesco Liantonio (huidige president en CEO) uitgroeit tot een onderneming,Torrevento srl (Torrevento Ltd.).

Vandaag de dag is het landelijke karakter van de wijnproductie nog steeds de kracht van het bedrijf. In een ruig en steenachtig gebied profiteren ze van de inheemse druivensoorten die het meest geschikt zijn om de wijnen van de Apulische regio uit te drukken. Deze wijn, gerijpt, in kostbare eiken vaten en kleine eiken vaten, volgens de oude lokale wijntradities naast de meest moderne vinificatie technieken, worden bewaard in grote kelders gegraven in de rots van het Benedictijner klooster.

Torre del Falco Torrevento

Is een klassieke Italiaanse rode wijn gemaakt van de Nero di Troia druif. Intens diepe, robijnrode kleur. Een volle robuuste wijn met tonen van rijpe frambozen en blauwe bessen in combinatie met rijpe tannines.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij gerechten op basis van bonen, vleesgerechten en kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Torre del Falco Torrevento
Land Italië
Producent Torrevento
Type Rode wijn
Land Italië
Regio Puglia
Druivensoort Nero
Aantal flessen 6
Prijs per stuk € 10,75