Vega Sicilia Alión

Vega Sicilia Único (doos van 3 flessen)

Beni di Batasiolo Barolo

Giacomo Fenocchio Barolo (doos van 6 flessen)

Vega Sicilia Pintia (doos van 3 flessen)

€ 475,00
SKU
GOES-VEGA04014

Vega Sicilia

Bodegas Vega Sicilia is een Spaanse wijnmakerij in de Ribera del Duero Spanje. Het wijnhuis werd opgericht in 1864 door Don Eloy Lecanda y Chaves. De wijnen van Vega Sicilia worden over het algemeen gezien als de beste Spaanse wijnen die er op de markt zijn.

Vega Sicilia Pintia

Is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de regio Ribera del Duero Spanje.

Deze wijn is gemaakt van 100 % Tempranillo druiven.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 15° C en 18° C.

Vega Sicilia Pintia

De Pintia wijngaard ligt aan de oevers van de rivier de Duero, binnen de Toro-appellatie. De extreme weers omstandigheden hier, erg koud in de winter en intense hitte in de zomer, werken in op de complexe bodem, dat bekend staat vanwege zijn grote hoeveelheid kiezelstenen.

Als onderdeel van onze vastberadenheid om elegante wijnen bij Vega Sicilia te produceren, is het essentieel om te kiezen voor het perfecte moment om te oogsten, met behoud van frisheid van aroma's en de zuurgraad van de wijn.

We polijsten de rijping door malolactische gisting uit te voeren, 60% in vat, (80% in Franse eik vaten en 20% Amerikaanse eiken vaten). Daarna laten we de wijn in de fles verder rijpen totdat deze perfect is om te drinken.

Pintia heeft een openhartige, expressieve neus, intense zoete fruitige aroma's goed geïntegreerd met een nuance van kruidige houterigheid. Wulpse, volle, royale vintage. Een wijn met een rijke textuur.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij geroosterd of gebraden vlees, in het bijzonder lam. Ook aanbevolen bij vleesstoofschotels en (half) gerijpte harde Spaanse kazen.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Vega Sicilia Pintia
Producent Vega Sicilia
Soort wijn Rode wijn, Biologisch
Land Spanje
Regio Ribera del Duero
Druivensoort Tempranillo
Aantal flessen 3
Prijs per fles € 158,33