Rocca Di Montemassi

Rocca Di Montemassi

Tenuta Rocca Di Montemassi

Gianni Zonin heeft van Rocca di Montemassi een tempel van fijne wijn gemaakt. Pijnbomen, olijven, oleanders en kurkeiken markeren de 430 hectare die GIanni Zonin in 1999 aankocht in de heuvels tussen de Colline Metallifere en de Tyrreense Zee, het gebied dat recht heeft op de DOC Monteregio di Massa Marittima. In deze streken maakten de Etrusken al in de 6de eeuw voor Christus hun wijn - dit is dan ook de Maremma, 'het onbekende Toscane', de zoet deinende heuvels in het zuidwesten van de regio waar dat mysterieuze volk heer en meester was. In de in lokale stijl opgetrokken gebouwen en kelders rijpen nu wijnen van zowel de kenmerkende druiven sangiovese en vermentino als van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc, syrah en viognier. De grond is veelal van vulkanische samenstelling; dat zie je in de bonte kleur van de rotsen en de rode ijzertint van het water dat uit de heuvels stroomt.

Van het gehele landgoed zijn 160 hectare beplant met wijnstokken, met een plantdichtheid van 5000 stokken per hectare. Directeur Alessandro Gallo werkt er in samenwerking met Zonins hoofd-wijnmaker Stefano Ferrante en oenoloog-consultant Denis Dubourdieu samen om het karakter van het gebied optimaal tot uiting te brengen in de wijnen. Dat lukt wonderbaarlijk goed; kenmerk is een elegante aardsheid.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren