Alois Lageder

Alois Lageder

Alois Lageder

De familie wijnmakerij is opgericht in 1823. De familie beheert 50 hectare wijngaard in Zuid Tirol. Nu geregisseerd door Alois Lageder en Alois Clemens Lageder. Alois vertegenwoordigt de vijfde generatie van het familie eigendom. En Alois Clemens is de zesde generatie. De wijnmakerij combineert traditie en innovatie. Volgens het principe van de biologisch-dynamische landbouw.

Alois Lageder is een synoniem voor de hoogste standaard van kwaliteit in de wijnbouw en wijnbereiding. Tevens voor een duurzame, holistische bedrijfsfilosofie. Maar ook voor een breed spectrum van culturele en artistieke activiteiten.

Wijnmaker van het Jaar

Alois Lageder werd uitgekozen tot Italië’s wijnmaker van het jaar. En is de onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Zijn Italiaanse wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids.

Het Alois Lageder assortiment van wijnen vertegenwoordigt de buitengewone diversiteit van de regio Alto Adige en het brede scala aan druivensoorten. De wijnen zijn gemaakt van druiven die worden verbouwd in de wijngaarden van de familie Lageder.

Biodynamische principes

Ze worden gekweekt volgens biodynamische principes. De druiven worden geteeld in de wijngaarden van langlopende druiventelers. Deze nauwe samenwerking met contractuele wijnboeren uit verschillende gebieden in Alto Adige vormt een fundamenteel onderdeel van de bedrijfsgeschiedenis. De duurzame benadering van de landbouw werd ook uitgebreid tot de architectuur van de wijnmakerij. "Binnen natuur brengen" was het doel van de bouw van de nieuwe kelders die in 1995 werden geopend. Het project werd al snel erkend als de voorbode van een hausse in de hedendaagse architectuur in Alto Adige.

Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren