Mastroberardino

Mastroberardino

Mastroberardinois een Italiaanse wijnproducent uit de regio Campania. Opgericht in 1878, is dit wijnhuis beroemd om zijn productie van ondermeer Taurasi DOCG. Zij maken van wijn van klassieke druivensoorten als Greco en Fiano. Het werk van de familie Mastroberardino, in het bijzonder Antonio, wordt alom gerespecteerd. Bij dit wijnhuis uit Campania Italië staat de zorg voor de natuur en de sociale omgeving waarin zij opereren hoog in het vaandel. Kwaliteit is een van de kernwaarden van dit wijnhuis.

De slogan van de familie is "Una Famiglia, Un Territorio, Un Vino". Dat staat voor het feit dat de familie Mastroberardino gebruik makend van de locatie waar zij gevestigd zijn beroemde rode en witte wijnen produceert die gewaardeerd worden in de hele wereld.

Wijngebied Campánia is gelegen in het zuiden van Italië en grenst aan de Tyrrheense Zee. Het gebied dankt zijn naam aan de Romeinen die het gebied Campania Felix noemde wat gelukkig (landschap) betekent.

Wine Enthusiast, een van de meest invloedrijke wijn magazines in de wereld, nomineerde Mastroberardino in de top vijf categorie van de European Winery of the year.

Vandaag de dag wordt het familiebedrijf beheerd door Antonio en zijn zonen Carlo en Piero Het wijngoed heeft een jaarlijkse productie van ongeveer 150.000 kisten. Geproduceerd van druiven die zijn geteeld in de 60 hectare grote wijngaarden van de familie in Campania. De Mastroberardinos staan erom bekend dat ze de wijnen uit Campania een positief imago bezorgen. Met name voor niet-erkende wijnen zoals Lacryma Christi, Greco di Tufo en Fiano di Avellino. 

Tot de topwijnen van deze Italiaanse azienda behoren ondermeer Naturalis Historia Taurasi, Radici Taurasi Mastroberardino, Radici Fiano di Avellino en de Greco di Tufo.

Voor meer informatie over deze Italiaanse topleverancier van wijnen uit Campania neem een kijkje op de website van Mastroberardino.com

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren