Agricola Brandini

Agricola Brandini

Agricola Brandini

Azienda Agricola Brandini is een jong wijnbedrijf, dat ruim 20 jaar bestaat. Brandini bezit ongeveer 14 hectare aan wijngaarden (aangeplant met voornamelijk Nebbiolo voor de productie van Barolo wijnen). De wijngaarden bevinden zich in het Barolo DOCG gebied namelijk in de gemeente La Morra en Serralunga d’Alba. 1 hectare Dolcetto ligt in de gemeente Montelup Albese.

Biodynamische wijnbouw

Agricola Brandini is volledig toegewijd aan biologische wijnbouw. Het streven van de eigenaren van deze wijnproducenten is de aarde beter te  willen verlaten dan ze hem hebben gevonden. Men heeft respect voor het product, het milieu, de werknemers en voor de afnemers. De dagelijkse leiding is in handen van de zussen Bagnasco. Aan ambitie geen gebrek: in de kelder wordt leiding gegeven door de voormalige wijnmaker van Bruno Giacosa. Hij wordt bijgestaan door Andrea Farinetti, bekend van wijnhuis Borgogno, die Brandini beschouwt als zijn prestige project. De manier van wijn maken is uiterst traditioneel (m.a.w. geen barriques, geen kunstmatige ingrepen). Men werkt met de beste, modernste en efficiëntste apparatuur en men maakt alleen gebruik van inheemse gisten.  Veroudering vindt plaats in grote vaten van 20 tot 60 hectoliter. Men maakt hier heerlijke Barolo en Nebbiolo wijnen.

Piemonte

Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als een van de beste wijnstreken in Italië. Het is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera de Alba en Dolcetto kwalitatief in opkomst. Ook maakt men heerlijke Moscato d’Asti.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren