San Polino

San Polino

San Polino

San Polino is een kleine boerderij die door een familie wordt beheerd. De eigenaar is Luigi Fabbro. Luigi werkte als kind al in de wijngaard van zijn vader. Ook zijn vrouw Katia Nussbaum werkt mee in het bedrijf.  Ze zijn vele jaren als stel betrokken geweest bij diverse projecten in het Amazone gebied. De projecten gingen voornamelijk over biodiversiteit. Deze ervaringen hebben zij goed kunnen toepassen bij hun eigen wijnbedrijf San Polino.

 Wijngaarden

Het bedrijf is slecht 2,5 ha aan wijngaarden. De wijngaard is in 1999 aangeplant met Sangiovese Grosso stokken. Dit met een dichtheid van 5.000 stokken per hectare. De wijngaarden liggen in de heuvels rondom Montalcino. Dit is het Mekka van Toscaanse wijn.

San Polino maakt gebruik van permacultuur en biologisch-dynamische landbouw. Er wordt uitsluitend met de hand gewerkt.

Kwaliteit

Hun eerste wijn werd pas in 2001 geproduceerd. Inmiddels wordt San Polino door de internationale media volledig erkend. De stijl van het huis is traditioneel, puur op verfijning en typiciteit waarbij de wijn op zeer grote vaten rijpt. Dus geen barrique waarbij het hout veel invloed heeft maar veel gematigder. Brunello's rijpen doorgaans zo'n drie tot vier jaar maar ook de Rosso krijgt in vergelijking met andere huizen een jaar langer de tijd om te rijpen op hout.

San Polino produceert premium Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino wijn.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren