Cielo e Terra

Cielo e Terra

Cielo e Terra

Cielo e Terra is een groot familiebedrijf met eigen wijngaarden maar ook met samenwerkende druiven telers.  Giovanni Cielo’s  richtte in 1908 het  familiebedrijf op. De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo. In het bijzonder in de Casa Defra estate, bij de bescheiden Cielo familie wijngaard. De tweede generatie, één van de zoons, Pietro Cielo, nam het bedrijf over in 1930. Ook hij had een sterke affiniteit met de aarde. Hij was vastbesloten om door te gaan met de familietraditie. In 1962 namen de broers Pietro, Giovanni, Renzo en Piergiorgio als derde generatie het bedrijf over. 

Nieuwe wijnmakerij

Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij, die in de huidige gebouwen van het bedrijf werd gecreëerd. Ook leidde het tot de uitbreiding van hun nationale wijnmarkt.

In 2000 hebben Luca en Pierpaolo Cielo, als 4e generatie, de leiding van het wijnbedrijf overgenomen.  Zij zorgen voor een nog hogere kwaliteit van de wijn.  Op dit moment heeft Cielo e Terra zijn missie bereikt. Het bedrijf heeft zijn plaats ingenomen als leider van de grootschalige detailhandel in Italië. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden de beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie.  De wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Birici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon.

Terroir

De Berici-heuvels (Colli Berici) hebben  een oude vulkanische oorsprong en zijn gelegen tussen Verona en Padua, waarbij de noordelijke helling de stad Vicenza herbergt. De blootstelling van de heuvels aan de zon en het milde klimaat bevorderen de bijna mediterrane vegetatie, waardoor de wijnbouw hier al duizenden jaren floreert. De Berici-heuvels zijn al eeuwenlang een begrip in de wijnbouw. Het gebruik van autochtone druivensoorten met levensechte namen als Garganega, Tai Rosso, Cenerente en Turbiana getuigt van deze oude traditie.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren