Gorgo

Gorgo

Azienda Agricola Gorgo

 De wijnen van Cantina Gorgo zijn afkomstig van wijngaarden uit het heuvelachtige gebied rond Custoza.  Een klein stadje in de buurt van Verona in het zuidelijke deel van de regio Veneto.

De samenstelling van de bodem is ontstaan door gletsjers, die hier miljoenen jaren geleden lagen en gletsjerpuin achter lieten. Gletsjerpuin bestaat uit grote rotsfragmenten, veel kleine kiezels en stenen, met daarover een grondlaag die later ontstaan is. Het is een goed gedraineerd en fossielrijke bodem. De neerslag is gematigd. De streek is gezegend met een heerlijk mild Noord Italiaans klimaat.

Geschiedenis

De Azienda Agricola Gorgo van Roberto Bricolo begon in 1973 met 22 hectare wijngaard. Nu is dit uitgebreid naar 60 hectare. Bijna allemaal deel van de “Bianco di Custoza” en “Bardolino”.

Azienda Agricola Gorgo is een stereotype van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele, milieuvriendelijke wijnbouw. Geen concessie aan kwaliteit, maar men maakt kwalitatieve wijnen met een eigen identiteit. De opbrengst wordt relatief laag gehouden.

De Cantina Gorgo produceert rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen en een dessertwijn de “Cantina Gorgo Moscato Rosa di Monte Torre”. Dit is niet alleen een dessertwijn maar deze wijn is ook heerlijk als aperitief.

Identiteit

Volgens Cantina Gorgo moet een wijn niet alleen worden beoordeeld op zijn bijzondere kenmerken, maar vooral in zijn totaliteit. De wijn is synoniem met het land, de geschiedenis, het klimaat, maar ook met de bewoners en de cultuur van het platteland en de producten die worden verbouwd.

Wijnstokken

Alle wijnstokken zijn aangeplant in overeenstemming met de DOC- en DOCG-normen. In de loop der jaren zijn er nieuwe druivensoorten geplant zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Muscat, om een gepassioneerd en creatief breed scala aan elegante en unieke wijnen te creëren.

Men verbouwt wijnen volgens de traditionele methoden die in de omgeving worden toegepast, zoals het gebruik van organische meststoffen.

Wijnoogst

De oogst, die bijna volledig handmatig is neemt meer dan 30 dagen in beslag. De wijnkelder in het bijzonder wordt persoonlijk beheerd door de eigenaar die daarbij word geholpen door een professionele en ervaren oenoloog.

Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren