Pieropan

Pieropan

Azienda Agricola Pieropan

Azienda Pieropan is eigendom van Leonildo Pieropan en zijn twee zonen Andrea en Dari. De familie heeft Agricola Pieropan in 1890 opgericht. Leonildo was arts in het kleine stadje Soave in Italië. Gedreven door zijn begrip van biologie en scheikunde begon hij met zijn gezin in de wijnbouw. Zo ontstond het Pieropan familielandgoed.  Het succesrecept van de familie Pieropan bevat drie ingrediënten: respect voor de wijngaard, passie voor de lokale cultuur en het bewaren van familietradities.

Op de hellingen rond het pittoreske stadje Soave komen verfijnde witte wijnen voort. Zoals de topcru wijn La Rocca. Deze is genoemd naar de middeleeuwse burcht die hoop boven Soave uittorent.

Deze wijn rijpt als enige van de witte wijnen 12 maanden in grote houten vaten.

Volgende generatie Pieropan

In 1999 werd onder impuls van de zonen beslist om ook rode wijnen te maken in de Valpolicella regio wat verderop. De familie kocht circa acht hectare land in Cellore d’Illasi. Daar planten ze hun nieuwe  wijngaarden aan.  Hun eerste rode wijn was Ruberpan, aanvankelijk een landwijn (IGP) maar nu een Valpolicella Superiore.  In september 2010 kwam hun rode topwijn Amarone della Valpolicella voor het eerst op de markt. Daarna volgde twee zoete wijnen, de Reciolto le Colombare en de Passito della Rocca.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren