Misty Cove

Misty Cove

Misty Cove

Misty Cove is het relatief jonge wijnbedrijf van wijnmaker Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago, die Andrew gedeeltelijk in eigendom heeft. Misty Cove maakt hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen die zich reeds op een groot aantal concoursen onderscheiden hebben. Het bedrijf heeft een grote affiniteit met duurzaamheid. Omdat Andrew door zijn Nederlandse vrouw regelmatig in ons land is, hebben zijn wijnen inmiddels een grote bekendheid in restaurants en wijnspeciaalzaken.

Nieuw-Zeeland en wijn

Op dit moment is ongeveer 35.000 hectare in Nieuw-Zeeland is beplant met wijnstokken, dit is bijna driemaal zoveel dan in begin 2000. Sauvignon Blanc is het meest aangeplant en beslaat ongeveer twee derde van het totaal. Pinot Noir en Chardonnay volgen beide met een aandeel van iets minder dan 10%.  Nieuw-Zeeland is een van de meest zuidelijk gelegen wijnlanden ter wereld en valt daarmee in de cool climate-zone, wijngebieden waar koele weersomstandigheden wijnen opleveren met een intens en fris karakter. Hoewel de situatie van noord tot zuid en van oost tot west verschilt, zorgt de verkoelende invloed van de oceanen, die de twee eilanden omringen, voor een overwegend koel klimaat. De aanplant van druiven is hier volledig op aangepast en Nieuw-Zeeland is terecht beroemd om zijn aromatische wijnen van Sauvignon Blanc, Pinot Noir en ook steeds meer Pinot Gris, Riesling en Chardonnay, die het met name goed doen op het koele Zuidereiland. De belangrijkste regio op het Zuidereiland is Marlborough. Cabernet Sauvignon en Merlot doen het goed in relatief warmere delen op het Noordereiland waar Hawkes Bay de belangrijkste wijnregio is.

 

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren