Finca Museum

Finca Museum

Finca Museum - Museum Real

Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, stond voorheen bekend om zijn fruitige, frisse rosé. Barón de Ley, een wijnproducent uit de Rioja, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales wijn te gaan maken. Al snel bleek dat de Tinta del País uit Cigales ook heel geschikt was voor rode wijn. In 1997 richtte hij de Finca Museum  “Museum Real” op en in 1999 kwam de eerste wijn op de markt. Cigales ligt tussen Ribera del Duero en de grens met Portugal in.

Wijngaarden van Museum Real

De wijngaarden van Bodegas Museum Real bevinden zich in de Ribera del Pisuerga zone . Ze zijn op 700 à 800 meter hoogte aangeplant. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn groot. Dat brengt risico's met zich mee, maar biedt ook mogelijkheden voor de verhoging van de kwaliteit. De warmte van overdag wordt vastgehouden in de grindachtige toplaag van de zand- en kalkrijke kleibodem en tijdens de koele nachten weer afgegeven. Zo blijft de temperatuur uiteindelijk redelijk constant en verloopt het groeiproces gelijkmatig.

Wijnstijl

De stijl van de wijn is modern Spaans. Dit houdt in dat het frisse van rijp fruit wordt gecombineerd met de zwoele tonen van lagering op hout. Museum Real Reserva Cigales is absoluut een klasse wijn. Een echte dinerwijn. 

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren