Torres

Torres

Miguel Torres

Het wijn familiebedrijf Miguel Torres wordt geleid door Miquel A. Torres, de vierde generatie. Het Spaanse wijnhuis is misschien wel het beroemdste en meest invloedrijke wijnhuis ter wereld. En ook nog het meest milieuvriendelijke. Het wijngebied Penedès ligt niet ver van Barcelona.

Beste wijnmaker

Miquel Torres is meermalen uitgeroepen tot één van ’s werelds beste en invloedrijkste wijnmakers. Hij heeft de traditionele manier van wijnmaken weten te moderniseren. Hij experimenteerde met internationale druivenrassen in Spanje. Ook zocht hij bijna verdwenen lokale druivenrassen op om deze opnieuw op te kweken. Torres is uitgegroeid tot een van dé iconen van de Spaanse wijn. Torres is zelfs uitgegroeid tot een internationaal wijnhuis met wijngaarden in verschillende delen van Spanje, in Chili, Californië en zelfs in China. Omdat de kwaliteit vooral in de wijngaard wordt gemaakt, beheert Torres deze met toewijding en perfectie. Ook is er veel variatie in druiven, met de lokale Tempranillo, Garnacha en Parellada, naast uitheemse rassen als Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay en Gewürtztraminer.

Nieuwe wijngaarden

De afgelopen jaren zijn veel hooggelegen wijngaarden aangekocht, voor broodnodige koelte in een warm klimaat. Dezelfde perfectie wordt gehanteerd bij het maken en opvoeden van de wijnen. De eikenhouten vaten voor de rijping worden zorgvuldig geselecteerd. Het resulteert in befaamde toppers als Mas La Plana en Grans Muralles. Tevens worden die heerlijke Gran Viña Sol, Sangre de Toro en Coronas, waar iedereen van geniet, bepaald niet vergeten. Torres maakt heerlijke wijnen voor iedereen.

Torres & Earth programma

We leven van de aarde. We leven door en ervoor. Respect voor de aarde en het bereiken van een duurzaam productiesysteem zijn de drijvende krachten achter het Torres & Earth programma, ontworpen om maatregelen in te stellen die de effecten van klimaatverandering helpen minimaliseren.

Bekijken als Rooster Lijst

22 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Torres Coronas (doos van 6 flessen)
    Normale prijs € 64,50 Speciale prijs € 59,95
Bekijken als Rooster Lijst

22 Items

per pagina
Aflopend sorteren