Rioja - Don Jacobo

Rioja - Don Jacobo

Bodegas Corral is gelegen in het hart van het Rioja gebied, een paar minuten rijden van Logroño. Ruim honderd jaar geleden werden de eerste wijngaarden in Sojuela, een klein dorp in de buurt van Navarette, geplant door Saturnino Daroca. Door zijn huwelijk van de dochter met Martin Corral, werd de bodega voorzien van de familienaam Corral.

Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja die gelegen is langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. Het is dan ook deze route waar het merk Don Jacobo zijn naam aan ontleend.

De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken. Naast een aantal houtgelagerde rode Rioja’s zoals de Crianza, Reserva en Gran Reserva produceert de bodega ook een uitmuntende Blanco en Rosado.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren