Altos las Hormigas

Altos las Hormigas

Altos las Hormigas

Hoog in het Andesgebergte Mount Aconcagua, dat op meer dan 6900 meter (22.000 voet) staat, kijkt men uit over een uitgestrekte, groene oase van wijngaarden genaamd Mendoza. Finca Altos Las Hormigas ligt in Luján de Cuyo op ongeveer 800 meter boven de zeespiegel. Het is het topkwaliteit wijngebied van Mendoza.

Wijngaarden

Het landgoed is 225 hectare groot. De wijngaarden liggen op een glooiende helling uitkijkend op het Andes gebergte. 45 hectare van de wijngaarden zijn met wijnranken beplant, waarvan 40 hectare met Malbec en 15 hectare met Bonarda. In het hart van het pand van Altos las Hormigas staat de kelder van 2.000 vierkante meter. Het semi woestijnachtige gebied in Luján de Cuyo is dankzij irrigatie met water uit de vele ondergrondse waterbronnen veranderd in een wijnparadijs. De grote temperatuurverschillen tussen de zeer koude nachten en snikhete dagen zorgen voor ideale rijpingsomstandigheden en een uitstekende concentratie aan kleur-, geur- en smaakstoffen.

Malbec

Sinds 2006 produceert Altos Las Hormigas op de kalkrijke bodem zijn Malbes wijnen. De enorme ervaring en kennis van het technische team met Mendoza Malbec heeft hen naar de Valle de Uco geleid.  Met zijn door de bergen beïnvloede klimaat- en kalksteenbodemprofielen, als de meest veelbelovende combinatie om wijnen met superieure Terroir expressie en verouderingspotentieel te verkrijgen. 

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren