Bodegas Fabre - Phebus

Bodegas Fabre - Phebus

Bodegas Fabre - Phebus

De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren ‘90 in Argentinië, op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Hij was onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif. Deze Malbec is anders dan die uit Bordeaux of Cahors. Als een echte visionair kocht hij heel oude, in 1908 geplante, Malbec wijngaarden. In 1992 besloot hij tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis in Mendoza: Fabre Montmayou. Daarna kwam er een aantal hectare Malbec bij in Vistalba, een prestigieus terroir binnen de topzone Luján de Cuyo. Hij breidde ook uit naar hogere delen van Mendoza zoals de Valle de Uco, maar ook naar Patagonië.

Passie voor wijn

Toewijding en persoonlijke stijl zijn de essentiële elementen van de kwaliteit waar Phebus voor staat. Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid.

Malbec

Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij een van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort (mono cepage). Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé Fabre's passie en kennis stellen hem in staat om uitzonderlijke Argentijnse wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden. 

Mendoza en Patagonië

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert, komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonië (Alto Valle de Río Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de Malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.

Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

1 Item

per pagina
Aflopend sorteren