Salentein

Salentein

Bodegas Salentein

Deze Argentijnse Bodega is gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andes gebergte in Valle de Uco. Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Sinds enkele jaren is de beroemde Argentijnse wijnmaker Jose Galante verantwoordelijk voor de wijnproductie.

Salentein Wijngaarden

De druiven van wijnhuis Bodegas Salentein zijn afkomstig van wijngaarden gelegen tussen de 1.050 en 1.700 meter hoogte. Hier heerst een rotsachtig terrein met een uitstekende blootstelling aan de zon. Het verschil in hoogte zorgt voor een andere temperatuur en oxidatieniveau. Dit geeft de druiven en elke wijn een unieke eigenschap. Op de koelere flanken van de Andes geeft Chardonnay bijvoorbeeld meer aroma’s en bevat het zelfs speciale mineralen. Ook het zuivere smeltwater uit de Andes irrigeert de wijngaarden op een natuurlijke wijze. Dit zijn ideale omstandigheden voor het verbouwen van Argentijnse wijn van de beste kwaliteit.

Onderscheidingen

De wijnen van Bodegas Salentein worden regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Het wijnhuis Bodegas Salentein heeft in bijna 20 jaar tijd, sinds de eerste jaargang in 1999, het land Argentinië op de wijnkaart gezet met wijnen van grote klasse. Men maakt zowel witte, rode als mousserende wijnen die in de hele wereld gewaardeerd worden.

Missie en Bedrijfscultuur

De missie van Bodegas Salentein is het streven naar het de productie van de allerbeste wijnen in Argentinië. Dit wordt gedaan met respect voor de mensen en ondersteuning van de mensen, de natuur en de lokale gemeenschap. Daarnaast zet dit wijnhuis zich in voor de bevolking van Argentinië. Er worden bijvoorbeeld investeringen gedaan om werkgelegenheid te creëren en de lokale bevolking op te leiden. De bedrijfscultuur is gebaseerd op wederzijds respect: respect tussen de medewerkers richting het bedrijf, elkaar en de wereld. Werknemers eten gezamenlijk in de eetzaal en senior managers werken zij aan zij met veldwerkers. Het landgoed is brandschoon als een teken van respect voor de werkplek. Ook toont Salentein respect voor de plaatselijke gemeenschap op vele manieren, waaronder het stimuleren van medewerkers om vrijwilligerswerk te doen in de naburige openbare scholen. 

Bekijken als Rooster Lijst

20 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

20 Items

per pagina
Aflopend sorteren