Rutini Wines

Rutini Wines

Rutini Wines

In het begin van de 19e eeuw begon de familie Rutini in de Le Marche in Italië met de wijnbereidings traditie. Francisco Rutini ging wijn maken voor de inwoners van zijn geboortestad Ascoli Piceno. Daarna emigreerde zijn enige zoon Felipe Rutini naar Amerika om de wijntraditie uit te breiden. In 1925 was het Don Felipe Rutini die als eerste wijnstokken durfde aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte.

Wijngaarden Rutini

Dat was in Tupungato, in het hart van de Uco vallei in de provincie Mendoza, Argentinië. De Tupungato vallei was vernoemd naar een van de bergtoppen van Mendoza. Vooral de koude nachten op die hoogte leveren wijnen op met een ongekende concentratie. Hij bleef zijn wijngaard in Maipú ontwikkelen en breidde zijn activiteiten uit naar de regio’s Los Corralitos en Medrano in Mendoza. Don Felipe stierf in 1919 en liet zijn afstammelingen aan het hoofd van het bedrijf. De familie Rutini begon met de productie van fijne witte en rode variëteiten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec. Later werd ook de Chenin druif verwerkt.

Wijnmaker

In 1995 werd Mariano Di Paola lid van de wijnmakerij van Rutini Wines. Hij had meer dan dertig jaar ervaring. Hij wordt dan ook als een van de top wijnmakers in Argentinië beschouwd. Zijn talent, expertise en individuele stijl komen duidelijk tot uiting in elk van zijn wijnen. Zijn grootvader en zijn vader brachten hem de passie in wijn bij. Tussen 1984 en 2007 was hij hoogleraar aan de prestigieuze Don Bosco University. Daar gaf hij lessen over fermentatie.

Tupungato

Op een hoogte van 3.000 tot 5.000 voet (900 tot 1500 meter) boven de zeespiegel biedt de Tupungato vallei veel verschillende microklimaten. Vandaag de dag wordt het erkend als een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Mendoza. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS cuvées, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren