Wirra Wirra

Wirra Wirra 

Wirra Wirra Cellars werd aan het einde van de 19e eeuw opgericht door Bob Wigley. De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De wijnen worden al meer dan 100 jaar over de wereld geëxporteerd.  In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht. En de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf in en begonnen wijn te maken, geholpen door de locale wijnproducenten. De oude gebouwen werden in vijf jaar tijd in de oude stijl herbouwd op basis van foto’s.

Opening Wine Cellars Wirra Wirra 2005

In 2005 vond de feestelijke heropening van de Wirra Wirra Cellars plaats. De 70 jarige Richard Gregory ‘Greg’ Trott overleed kort na het vervullen van zijn droom. In de winery heerst nog steeds zijn visie op een gelukkig leven. Een prachtige omgeving, goede vrienden, een boeiend gesprek, prachtige muziek en vanzelfsprekend, een fles goede wijn! Hij vond ook dat men altijd serieus moet omgaan met kwaliteit, zeker als het om wijn gaat. Maar dat het vooral samen moet gaan met plezier in het leven en op het werk.

McLaren Vale

Het bedrijf Wirra Wirra Cellars is gevestigd in McLaren Vale dat ligt in de staat South Australia, op 45 minuten rijden van de hoofdstad Adelaide. Het staat bekend als een culinair paradijs boordevol lekkere culinaire specialiteiten en grote wijnen. Het mediterrane klimaat wordt getemperd door de nabijheid van de Saint Vincent golf. De zomers zijn warm en de winters gematigd. De neerslag (580-700 mm per jaar) valt voornamelijk in de winter. Tijdens het warme seizoen is de luchtvochtigheid laag en de verdamping groot. Geen of weinig kans op vorst tijdens de groeiperiode noch op regen tijdens de oogst. Afhankelijk van het type bodem en ligging wordt er zonder irrigatie gewerkt of met druppel irrigatie. Wirra Wirra Winery beschikt over een eigen dam en water recycling installatie. In de wijngaarden wordt biodynamisch gewerkt. (met maximaal respect voor de natuur).

 

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren