Cambria Estate

Cambria Estate

In 1974 kocht Jess Jackson 32 hectare land in Lakeport, Californië en beplantte deze met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na zijn dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel.

Uitbreiding volgde met onder andere de Cambria Estate dat gerund wordt door drie vrouwen waaronder twee dochters van Jess en waarbij Julia Jackson de naamgever is van deze wijn. De locatie van deze single Vineyard is uitstekend. De druiven, die duurzaam geteeld worden, staan in een mooie terroir van kalk, schalie en zand op de koele heuvelruggen van Santa Maria Valley, ten noorden van Los Angeles, langs de kust. De mist van de Pacific zorgt voor koele ochtenden en als die 's middags is opgelost koesteren de druiven zich in de warme middagzon en die eenmaal geoogst verzadigd zijn van levendige zuren en rijpe fruitsmaken. De wijnmakers zijn dan ook van mening dat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Daarnaast zijn zij het die met een vakkundige vinificatie en een rijping van ruim 8 maanden op Frans eiken aanvullend zorgen voor de structuur en complexiteit van deze schitterende Pinot Noir. Een bouquet van rijpe bramen en bosbessen met impressies van cranberry, kersen en granaatappel. In de smaak voortgezet met pittige kruiden en stevige tannines die zorgen voor structuur en een lange afdronk.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren