Quady Winery Elysium

Quady Winery Elysium

In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californië voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. Hun eerste grote succes was een portachtige rode wijn van de Zinfandel druif. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valley, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals. In 1980 volgde Essensia, een witte port van de Orange Muscat. In 1983 gevolgd door Elysium, een rode specialiteit van de Black Muscat. Een teler bracht in 1983 Black Muscat druiven naar de plaatselijke kerk voor de sacramentele wijn. Toen de kerk stopte bleef de teler achter met vrachtwagens vol rijpe, ongewenste Black Muscat. De teler hoorde dat nieuwkomer Quady enig succes had met Orange Muscat, dus klopte hij op Quady’s deur. De rest is geschiedenis. In Europa is de Black Muscat druif bekend onder de naam Muscat Hambourg. Door de grote vraag uit binnen- en buitenland werd het bedrijf vernieuwd. De Quady’s kregen in 1984 versterking van twee enthousiaste wijndeskundigen, Michael Blaylock (oenoloog) en Cheril Russell (marketing). Sindsdien zijn aan het assortiment enkele nieuwe specialiteiten toegevoegd, waaronder Starboard en Electra.

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren