Altaïr

Altaïr Vineyards & Winery – San Pedro

Altaïr is het paradepaard van de San Pedro Wine Group. Dit is de op een na grootste wijnproducent van Chili. De naam van deze winery is veelzeggend. Altaïr is de helderste ster in de Adelaar constellatie. Tien keer zo fel als de zon, zichtbaar in beide halfronden. Hiermee symboliserend de link tussen de ‘nieuwe’ en ‘oude’ wereld.

Single Wine Estate

Altaïr is een ‘single estate’, gelegen in Alto Cachapoal, 100 km ten zuiden van Santiago, aan de voet van de Andes, op 600 meter boven de zeespiegel. Nachtelijke koele briesen vanuit de Andes verlengen op zeer gunstige wijze de rijpingstijd van de druiven, overdag opgewarmd door de continentale winden vanuit het westen. Deze temperatuurverschillen zorgen voor meer geur- en smaakstoffen evenals voor een natuurlijke zuurgraad (zeldzaam in wijnen van de nieuwe wereld). De wijnranken zijn geplant op een hellende bodem van colluviaal puin uit de Andes, bestaand uit zand, klei en veel stenen. Er zijn weinig hectares beplant en de opbrengsten zijn spaarzaam. De vrucht is wel van de hoogste kwaliteit en complexiteit.

Handmatige druivenpluk

Alles wordt met de hand geoogst. Dankzij een uitstekende hygrometrie is het een ideale omgeving om topwijnen te produceren, met een goed evenwicht tussen elegantie en concentratie.

De wijnen van Altaïr Vineyards

Het wijnhuis maakt twee wijnen: Altaïr en Sideral. Beide wijnen zijn tussen de 15 en 18 maanden oud. Altaïr, de naam van de helderste ster. En Sideral het woord voor de donkere ruimtes tussen de sterrenbeelden.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren