Arboleda

Arboleda

Vina Arboleda

In 1999 richtte Eduardo Chadwick wijnhuis Arboleda in de Aconcagua vallei op. Dit als eerbetoon aan de inheemse typische Chileense bomen die in de wijngaarden bewaard zijn gebleven. De visie van Arboleda is volledig gericht op duurzaamheid: de wijze van verbouwing, verplichtingen naar de gemeenschap en behoud van de natuur.

Wijngaarden Arboleda

Viña Arboleda is gevestigd in de Aconcagua vallei, 100 km (62 mijl) ten noorden van Santiago, de hoofdstad van Chili, en strekt zich helemaal uit van de Andes tot de Stille Oceaan. Deze vallei dankt zijn naam aan de berg Aconcagua, die met 6.960 m (22.800 voet) de hoogste piek in het westelijk halfrond is en de oorsprong is van de rivier die de vallei bevloeit. De druiven voor de Arboleda wijnen zijn afkomstig van de twee landgoedachtige wijngaarden, Chilhué en Las Vertientes, beide genesteld in de mooie Aconcagua vallei.

De wijngaarden van Arboleda

De Chilhué wijngaard ligt op slechts 12 km van de koude Pacifische Oceaan in Aconcagua Costa, met name in de Quillota streek. Vanwege de nabijheid van de zee, groeien de wijnstokken onder een krachtige maritieme invloed, die de wijnen de koele klimaat karakteristieken schenkt. Het terrein van 860 hectare strekt zich uit over 4 km van west naar oost. Het heuvelachtige landschap biedt een breed scala aan hellingen, blootstellingen en bodemprofielen. Op deze wijngaarden worden de druiven voor de Arboleda Sauvignon Blanc, Arboleda Chardonnay en Arboleda Pinot Noir verbouwd.

De wijngaard Las Vertientes ligt 37 km landinwaarts van de zee, in de Hijuelas streek. De koele kustwinden waaien uit de zee en verfrissen het mediterrane klimaat, waardoor de rode druiven langzaam rijpen. De wijngaard is omringd door heuvels, met de wijnstokken die over de piemonte en een deel van de alluviale vlakte zitten en bestaat uit 32 hectare Cabernet Sauvignon, 17 hectare Carmenere, 10 hectare Cabernet Franc en 35 hectare Syrah druivenstruiken.

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren