Castillo de Molina

Castillo de Molina – San Pedro

Castillo de Milina is onderdeel van San Pedro. San Pedro behoort tot de top 3 van de Chileense wijnhuizen. De broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albana richtten in 1865 het wijnhuis Viña San Pedro op. Zij maakten de eerste wijn van locale druiven. Deze groeien op een stuk land wat al 5 generaties in familie bezit is. San Pedro was een van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde.

Wijngaarden Castillo Molina

De wijngaarden worden beschermd door de Andes en door de oceaan. De invloed van beide is erg sterk. Het maakt veel uit of de wijnvelden dichtbij de oceaan liggen, dicht tegen de Andes of juist er een beetje tussen in. De oceaan zorgt voor een relatief koel klimaat wat vooral voor de Chardonnay en de Sauvignon Blanc voortreffelijke wijnen levert. Het klimaat dicht tegen de Andes is warm, met echter koele nachten. Ideaal voor blauwe druiven.

Introductie Castillo de Molina wijnen

In 1980 wordt de serie Castillo de Molina-wijnen met succes geïntroduceerd. In eerste instantie komen de druiven van de eigen wijngaarden rond hun kelder in Molina. Inmiddels zijn deze wijngaarden niet meer toereikend om aan de enorme vraag naar druiven voor Castillo de Molina-wijnen te kunnen voldoen. Men heeft hiervoor een oplossing gevonden door ook druiven van eigen wijngaarden uit andere gebieden te gebruiken, mits zij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor Castillo de Molina wijnen.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.