Chadwick

Viñedo Chadwick

Viñedo Chadwick is een lang gekoesterde wens van de familie Chadwick ter nagedachtenis aan Don Alfonso Chadwick Errázuriz. Dit is een ultra-premium rode wijn  die de passie, expertise en traditie van de familie Chadwick-Errázuriz in de productie van exellente wijnen weerspiegelt. De Viñedo Chadwick wijngaard ligt in Puente Alto, aan de zuid-oost rand van Santiago, de hoofdstad van Chili, langs de noordelijke oever van de rivier de Maipo in de uitlopers van het Andesgebergte. 

De eerste vintage Chadwick

De eerste jaargang van Viñedo Chadwick (1999) werd in 2002 met groot succes uitgebracht. De tweede vintage (2000) zou later geschiedenis schrijven op 23 januari 2004, toen de Berlin Tasting plaatsvond. Sinds zijn inaugurele versie ontving Viñedo Chadwick consequent de hoogste lof en erkenning waaronder het feit dat deze wijn gedurende vijf opeenvolgende jaargangen de hoogst gewaardeerde Cabernet Sauvignon uit Chili van Robert Parker was.

Maximale Score van 100 punten

De vintage uit 2014 was een mijlpaal voor de geschiedenis van de Chileense wijn, maar ook voor de familie wijnmakerij. In mei 2016 scoorde Viñedo Chadwick 2014 een perfecte 100 punten, waarmee het de eerste Chileense wijn werd die de hoogste erkenning ter wereld behaalde. De perfecte score! De wijngaard is verdeeld in verschillende blokken die onafhankelijk worden gecontroleerd en in de koele ochtenduren worden geoogst om de kwaliteit van het fruit te behouden. De druiven worden zachtjes gemalen en vervolgens afzonderlijk gefermenteerd tussen 28 ° tot 31 ° Celsius om hun karakter te maximaliseren. Dit wordt gevolgd door een verlengde maceratie van maximaal dertig dagen, afhankelijk van de ontwikkeling van de individuele kavels. De wijn wordt vervolgens gerijpt in Franse eiken vaten, in ondergrondse kelders.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.