Errazuriz

Errazuriz

Viña Errazuriz

Errazuriz heeft wijngaarden in de Aconcagua, Casablanca en Curico valleien. Het wijnhuis onderscheidt zich door te streven naar de beste kwaliteit wijnen van de beste wijngaarden in Chili. Familiebedrijf Errazuriz is een ware pionier. Het was het eerste wijnbedrijf dat Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir en Syrah plantte op wijngaarden bij de kust. Ook produceerde Errazuriz als eerste Chileense een Alta Carmenère wijn, afkomstig van een wijngaard op grote hoogte.

Pionier

Viña Errazuriz is een pionier op het gebied van wijn. Prestige speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het wijnbedrijf. Als lid van één van de meest invloedrijke families van Chili, begreep oprichter Don Maximiano hoe belangrijk het is om icoonwijnen te produceren. Wijnen die zó mooi en uniek zijn dat liefhebbers en kenners van wijn uit de hele wereld zich erover blijven verwonderen. Anno 2015 wordt de kwaliteit en de ambitie van Errazuriz en haar wijnen onderstreept door de vele internationale prijzen en erkenningen die zij ontvangen.

Missie van Errazuriz

De missie van Errazuriz Don Maximiano’s decennia oude motto “From the best land, the best wines” wordt 145 jaar later nog steeds in ere gehouden. Afstammeling en wijnmaker Eduardo Chadwick en zijn team streven er elke dag naar om de beste wijnen te maken. De nadruk ligt voor Eduardo Chadwick Errázuriz en zijn team op de delicate behandeling gedurende het hele proces. Elke dag weer streven zij ernaar om de beste wijnen te produceren. Van de druiventeelt in de Aconcagua, Casablanca en Curico valleien tot het wijnmaken met natuurlijke technieken. De nadruk ligt op het delicate handelen van de wijnen, met als doel het produceren van wijnen met elegantie en complexiteit. Dankzij de dynamiek en passie waarmee Errazuriz werkt is het een gerespecteerde wijnproducent in de gehele wereld.

Hoofd wijnmaker

Francisco Baetig is hoofd wijnmaker van Errazuriz. Francisco Baettig zet zich sinds 2003 in voor Viña Errázuriz. Baettig beheerst de kennis en bezit de kunst om wat hij voor ogen heeft te vertalen naar unieke wijnen die waarbij alle componenten goed tot hun recht komen. Ervaring deed Baettig onder andere op bij vooraanstaande wijn huizen in Argentinië, Frankrijk en Amerika. In 2011 ontving de hoofd wijnmaker een mooie beloning voor zijn werk: ‘2011 Winemaker of the Year Award’, uitgereikt door Círculo de Cronistas Gastronómicos y del Vino de Chile (Chileense Gilde van gastronomie en wijn redacteuren). Baettig maakt onderdeel uit van de generatie wijnmakers die geloven in dat wanneer de wijngaarden en de druivensoorten volledig begrijpen, zij wijnen kunnen produceren waarbij de vrucht en karakteristieke kenmerken het aller beste tot hun recht komen.

Bekijken als Rooster Lijst

18 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

18 Items

per pagina
Aflopend sorteren