Laroche Chili

Laroche Chili

Michel Laroche Chili

Michel Laroche, dé naam en grote innovator van Chablis maakt sinds jaren ook wijn in Chili. Vanuit Chablis was Chili voor Michel Laroche, na de Languedoc met Mas la Chevalière, een logische stap.

Wijngaarden Laroche Chili

Laroche bezit nu 47 hectare wijngaarden in de Casablanca Valley in Chili. Dit is een relatief koele wijnstreek ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago.

Wijnmakers Laroche

Met zijn wijnmakers kan Michel Laroche in het voorjaar tijdens de oogst afreizen naar Chili en wijnen maken waarin de kennis van de Oude Wereld wordt toegepast.  Carmenere is een druif die oorspronkelijk ook in Bordeaux voorkomt. Maar nu wordt hij gezien als een typische Chileense variëteit. Elke druif komt uit de streek waar hij het beste past: Chardonnay uit het koele Casablanca, Pinot Noir uit het eveneens koele Leyda, Cabernet Sauvignon uit het warme Maipo enzovoort. Elke wijn van Sauvignon Blanc tot Carmenère, van Pinot Noir tot Cabernet Sauvignon, staat voor absolute perfectie, typisch voor druif en klimaat. Dat kan Laroche worden toevertrouwd als geen ander.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren