Los Vascos

Viña Los Vascos

250 jaar geleden werd door de familie Echnique de eerste wijnstokken aangeplant. Dit was op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat (Colchagua Vallei in Midden-Chili). Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de Bodega definitief de naam Viña Los Vascos. Dit was een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Wijngaarden Los Vascos 

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op circa 40 kilometer van de Stille Oceaan. De wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. Oorspronkelijk lagen de wijngaarden vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei. Los Vascos heeft de nieuwere delen van het wijngoed aangeplant op de hellingen aan de rand van de vallei. Colchagua is beroemd om de kwaliteit van zijn Cabernet Sauvignon. Ook bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol. Maar ook andere rassen als Carmenère, Syrah en Malbec doen het hier uitstekend.

Klimaat monitoring systeem 

De Bodega heeft een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' . Daardoor is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de kuiperij van Château Lafite-Rothschild.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren