Matetic

Matetic Winery

Het verhaal van de Matetic Winery begint in 1999 toen de familie Matetic besloot om hun bedrijfsbelangen te diversifiëren en de wereld van de wijn te gaan betreden. Overtuigd van het klimaat en de bodem in de Rosario Valley starten zij Matetic Winery. Ze zijn vast overtuigd van het vitale belang van een sterk professioneel team om elke stap van het project begeleiden. Zo zijn  Alan York (Biodynamic Consultant), Ken Bernards (Consulting Winemaker), en Ann Kraemer (Wijnbouwprodukten Consultant)in het Matetic team gekomen. Zij dragen er zorg voor dat de Matetic wijnen de hoogste kwaliteit bezitten.

Matetic wijngaard

De Matetic wijngaard is een van de mooiste wijngaarden van Chili. Gelegen aan de hoofdweg naar Valparaiso. De Matetic Winery is over de hele wereld beroemd geworden door de fantastische biologische wijnen die het produceert.

Matetic wijnmakerij

De wijnmakerij heeft een capaciteit van 300 duizend liter. Het is gebaseerd op een zwaartekrachtontwerp dat het beheer van de druiven uit de nabijgelegen wijngaarden optimaliseert. Tijdens een rondleiding kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende fasen van de wijnproductie, terwijl ze een prachtig uitzicht op de wijngaarden en de prachtige Rosario vallei waarderen. Een van de eerste Spaanse ontdekkingsreizigers die in 1540 via Argentinië Chili bereikte, was Pedro de Valdivia. In zijn kielzog kwam missionaris Francisco de Carabantes, die in Chili de eerste paísdruiven plantte. In eerste instantie werd de wijn alleen voor kerkdiensten geproduceerd. Het Chileense klimaat bleek echter zo ideaal, dat er al snel veel meer wijngaarden werden aangelegd. Begin zeventiende eeuw was Chili de grootste wijnleverancier onder de Spaanse kolonies. Nadat Chili in 1817 onafhankelijk was geworden nam de wijncultuur helemaal een vlucht.

Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren