Miguel Torres Chili

Miguel Torres Chili

Miguel Torres Chili

In 1979 kocht Miguel Torres, de Spaanse wijnproducent, een schitterend, maar verwaarloosd wijngoed bij Curicó in Chili. Het is groot 160 hectare. 65 hectare eigen wijngaarden en nog eens 215 hectare die worden verhuurd. Het ligt aan de voet van het Andesgebergte. Torres wordt door de Chilenen nog steeds geëerd als de eerste Europeaan die 'brood' zag in de Chileense wijnbouw. Inmiddels zijn velen hem gevolgd!

Wijnmaker

In 2010 kreeg wijnmaker Miguel Torres Maczassek, vijfde generatie Torres, de leiding over het Chileense bedrijf. Hij heeft het wijngaardbezit uitgebreid tot 445 hectare. De druiven komen voor 60% van eigen wijngaarden. De rest van de druiven wordt aangekocht bij contractboeren. Alle wijnen worden onder als Fair Trade op de markt gebracht. Sommige wijngaarden zijn biologisch. De kosten zijn 25% hoger dan bij niet biologische wijnbouw. De mono cepage wijnen met het label Las Mulas zijn afkomstig van deze biologische wijnbouw. Vroeger werden de wijngaarden geïrrigeerd met water dat de rivieren aanvoerden vanuit de Andes. Het werd via een systeem van kanalen verspreid. Dat systeem is nu vervangen door moderne installaties voor druppelirrigatie.

Klassieke Europese druiven 

Behalve veel 'knowhow' bracht Miguel Torres ook Europese druiven mee, als Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Chardonnay. En natuurlijk de modernste technieken, zoals installaties voor het maken van klasse wijnen en eikenhouten fusten. Kortom, voldoende voor een klasse bedrijf als Torres om in een van 's werelds beste wijnklimaten prachtige wijnen te maken!

Bekijken als Rooster Lijst

15 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

15 Items

per pagina
Aflopend sorteren