Montes

Montes

Vina Montes

Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners. Vanaf het begin hadden zij de ambitie om uit te groeien tot het beste op wijngebied van Chili. Aurelio Montes wordt dan ook gezien als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers van Chili. Daardoor wordt Vina Montes wereldwijd gezien als een van de meest toonaangevende Chileense wijnhuizen.  Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land.

Winery Montes

In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgend de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdient en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

Internationale prijzen

Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen. In 2006 werd Montes in het U.S. Wine & Spirits magazine uitgeroepen tot het favoriete Chileense wijnhuis bij de gasten van de meest prestigieuze restaurants. In The Wine Spectator en Decanter worden de icoon wijnen Montes Folly, Montes Purple Angel en Montes Alpha “M” regelmatig bekroond met een topscore.

De wijngaarden van Montes

Vina Montes heeft vijf wijngaarden. Daarvan liggen er drie in Curico Valley en twee in Colchagua. Ze hebben een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Montes Premium Wines is wereldwijd verkrijgbaar in 63 landen. Daar wordt zeer consequent gekozen voor een selectieve distributie via de beste hotels, restaurants en wijnspeciaalzaken. In vijf jaar tijd werd Montes Reserva Sauvignon Blanc  3 x verkozen tot Winnaar de Nationale Huiswijncompetitie! 

Bekijken als Rooster Lijst

25 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

25 Items

per pagina
Aflopend sorteren