Santa Rita

Santa Rita

Vina Santa Rita

De Santa Rita wijnmakerij werd opgericht in 1880 door Domingo Fernandez. Dit was in hetzelfde gebied van Alto Jahuel waar de belangrijkste faciliteiten tegenwoordig staan. In de uitlopers van Alto Jahuel in Buin, 45 minuten van Santiago. De familie Garcia Huidobro ontwikkelde het wijnhuis vanaf het einde van de negentiende eeuw tot midden jaren zeventig. In 1988 kreeg de Claro groep de volledige controle over de wijnmakerij. Het landhuis Santa Rita is vernoemd naar de heilige patroon van de onmogelijke dromen. Het wijnbedrijf wordt omgeven door prachtige tuinen en klaterende fonteinen.

Wijnkelders Santa Rita

In de prachtig gewelfde kelders liggen duizenden houten vaten te rusten. Een van de kelders was in 1814 een schuilplaats voor de generaal en 120 van zijn manschappen. Deze gaven Chili uiteindelijk zijn onafhankelijkheid. Als eerbetoon werd het “label 120” ontwikkeld. Santa Rita bezit ook een eigen glasfabriek waardoor ze in staat zijn om met de lichtste wijnfles van de wereld te werken. 

Wijnmaker

Carlos Gatica, nu 38 jaar, kwam in 1998 bij Vina Santa Rita en is sinds 2004 hoofd wijnmaker van het 120 label. Vina Santa Rita is een eigentijds huis dat continu vernieuwing nastreeft in alle aspecten van het wijnmaken. Zo was Santa Rita het eerste wijnhuis dat al haar wijngaarden gecertificeerd kreeg in de “Nationale Chileense Duurzaamheidscode” voor het maken van wijn.

Santa Rita wijngaarden

Haar uitgestrekte wijngaarden liggen in Chili’s belangrijkste wijngebieden Maipo, Rapel, Lontué, Casablanca en Apalta. Maar liefst tien wijnmakers zijn dagelijks in touw om de uitmuntende kwaliteit van Santa Rita te blijven garanderen.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren