Vina Sena

Vina Sena

Vina Sena is een iconische beslissing van 2 wijn iconen die wordt genomen vanuit het hart. Na het volgen van zijn intuïtie, ontwikkelde Eduardo Chadwick in 1995 een joint venture met Robert Mondavi om een Chileense wijn van wereldklasse te maken. Chadwick zocht vier jaar lang met Mondavi voordat hij het ideale terroir vond in Valle de Aconcagua in Chili. Seña is het hoogtepunt van hun visie - een uitdrukking van volmaakte kwaliteit en karakter. Seña is een authentieke Chileense melange gemaakt van de beste Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot variëteiten. De Carmenere-variëteit voegt een duidelijke Chileense persoonlijkheid toe aan de wijn.

Aconcagua Valley

Gelegen in de Aconcagua-vallei, 40 kilometer van de Stille Oceaan, werd de 42 hectare grote wijngaard van Seña in 1999 beplant met de belangrijkste rode Bordeaux-variëteiten. De colluviale bodems op de hellingen van de vallei bieden een verscheidenheid aan texturen en verhoudingen van steengehalte, resulterend in een grote diversiteit aan goed doorlatende grind en rotsachtige bodems met een leem tot leemachtige textuur.

Het klimaat

Het klimaat is mediterraan, met een lang droog seizoen en regenval geconcentreerd in de winter. Vanwege de nabijheid van de Stille Oceaan, zijn de gemiddelde temperaturen laag, maar de ligging van de wijngaard aan de oostkant van het kustgebergte, weg van de zee, beschermt de wijnstokken tegen het directe effect van de sterke, koude winden van de oceaan en creëert koele klimaatomstandigheden, perfect voor het produceren van rode druiven die een uitstekend rijpheidsniveau bereiken met een uitgebalanceerde zuurgraad die voor grote elegantie en finesse zorgt.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.