Shelter Winery

Shelter Winery

Hans Bert Espe en Silke Wolf studeerden beiden in Geisenheim oenologie, uit liefde voor bijzondere wijnen. Vlak voor hun eerste oogst in 2003, vonden ze na lang zoeken een beschermde plek voor het bewaren van hun wijnen. Bij een verlaten oud Canadees vliegveld in Lahr, troffen ze een idyllisch gelegen oude schuilkelder aan. Binnen de dikke betonmuren en achter een zware metalendeur richtten ze hun Shelter Winery op.

Wijngaarden Shelter Winery 

De kerngezonde en prachtig onderhouden wijngaarden van het domein liggen in Kenzingen en Malterdingen.  Dit stukje Duitsland hoort bij de warmste gebieden van het land. De Shelter Winery ligt op randje Kaiserstuhl, een oud vulkanisch gebiedje. Gelegen tussen de Rijn en het Zwarte woud, niet ver van Colmar en Freiburg.  De heuvels zijn niet hoger dan 500 meter. In dit glooiend massiefje groeit een uitzonderlijk hoog aandeel Pinot druiven. Blanc, Gris en Noir. Het is zelfs te warm voor Riesling, vandaar dat je deze druif er amper vindt. 

Biologische en Biodynamische wijnbouw

In de wijngaard wordt alles manueel gedaan. Hans en Silke kiezen voor biodynamische principes, superlage rendementen voor de topwijn. 18 hectoliter per hectare! Geen filtering en een absoluut minimum aan sulfiet. Het resultaat is een indrukwekkende Pinot Noir. Het kleine domein, amper 4,5 hectare heeft een productie van circa 20.000 flessen. Het heeft zich in nog geen 10 jaar een plaats bij de Duitse top weten te bemachtigen.

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren