Dr. Loosen

Weingut Dr. Loosen

Weingut Dr. Loosen ligt in Bernkastel-Kues, Duitsland. Het landgoed van Dr. Loosen is al meer dan 200 jaar gevestigd langs de oever van de Moezel. Eigenaar Ernst Loosen was toen hij jong was meer gefascineerd door de vele Romeinse ruïnes in de omgeving dan door de familiewijngaarden. Hij ging dan ook archeologie studeren. In het midden van de jaren 80 moest Ernst een beslissing nemen. Zijn vader was klaar om het landgoed aan de volgende generatie te geven. Geen van zijn broers of zussen was oud genoeg of genoeg geïnteresseerd om het aan te pakken. Gelukkig vond Ernst zijn ware roeping tussen de gebroken leisteen van de wijngaarden.  Hij nam in 1988 de leiding over van het landgoed van Dr. Loosen. Ernst erfde een groot aantal wijnstokken die meer dan 100 jaar oud waren.

Wijnmaker van het jaar 

Ernst Loosen werd meerdere malen genomineerd voor de titel Wijnmaker van het jaar, een erkenning die hem intussen is toegekend. Zijn wijnen lijken jaarlijks beter te worden maar blijven desondanks betaalbaar. Decanter Magazine gaf hem al eens de titel ‘Wine Man of the Year’.

De roots van Dr Loosen wijnen

Wat het meest indruk heeft gemaakt m.b.t. de grote wijnen van de wereld - afgezien van het immense plezier om ze te drinken - zijn de diepgewortelde, fel vastgehouden filosofieën van de mensen die ze maken aldus Dr. Ernst Loosen. De grote wijnboeren die hij ontmoet heeft hebben steevast een duidelijk concept in hun hoofd van het moment dat de eerste druif wordt geplukt tot de uiteindelijke wijn. Het is een visie die terroir plaatst boven technologie en de kwaliteit van druivenmost boven kwantiteit. Deze wijnen zijn geweldig omdat ze een toewijding delen aan het produceren van intense, geconcentreerde wijnen die trots hun erfgoed verkondigen. Ernst Loosen streeft naar dit niveau van wijnmaken op de twee landgoederen: Dr. Loosen aan de Moezel en Villa Wolf in de Pfalz.

Het doel is om wijnen te maken die heerlijk zijn om te drinken en trouw zijn aan hun roots. Wanneer je een Riesling drinkt van een grand cru-wijngaard zoals Wehlener Sonnenuhr, wil je de blauwe leistenen bodem ruiken die de vrucht voedt. Je wil de diepte van de oude wijnstokken proeven. Je wil het karakter van de vintage ervaren dat is de wijze hoe Ernst Loosen hoopt dat zijn wijnen beleefd worden.

Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren