Fritz Haag

Weingut Fritz Haag

Weingut Fritz Haag is één van de klassieke wijndomeinen van de Moezel. In Duitsland is Weingut Fritz Haag een van de supersterren, met een fantastische collectie riesling wijnen van uitzonderlijke klasse. Sinds begin 2005 staat Oliver Haag aan het roer. Net als zijn vader Wilhelm Haag richt hij zich op het produceren van verfijnde, fruitig, delicate Mosel riesling met een zeer herkenbare stijl. Weingut Fritz Haag is vooral beroemd voor de riesling wijnen uit twee top wijnpercelen, de Brauneberger Juffer en de Brauneberger Juffer Sonnenuhr.

De Moezel 

De Moezel in Duitsland is wat natuur betreft één van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. Veel van de wijngaarden zijn extreem steil. De rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf op een slang lijkt. De Moezel ligt direct boven de landsgrens van Luxemburg, waar ook langs de rivier wijnbouw plaats vindt. Het strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De streek wordt aan de noordwest kant goed beschermd tegen de koele noordelijke invloeden door de diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west georiënteerde hellingen langs de rivier de Moezel.

De wijngaarden van Fritz Haag

De wijngaarden van Weingut Fritz Haag zijn aangeplant op steile tot zeer steile (80%!) hellingen met een bodem van verweerde, bijna vettige leisteen uit het Devon tijdperk. Dit bodemtype en het heersende microklimaat geven de riesling wijnen extra karakter, mineraliteit en een lang oplegpotentieel. Riesling op zijn allerbest!

Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren