Heymann-Löwenstein

Weingut Heymann-Löwenstein

Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. Hij produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij is een van de specialisten op het gebied van Duitse wijn. 

Moezel dal

De wijngaarden liggen in het (nog) relatief koele klimaat van het Moezel dal. De riesling druiven krijgen hier ruime tijd om volledig te rijpen. Daar waar 100 dagen na de bloei meestal wordt geoogst, hangen de druiven hier 160 dagen ‘op een laag pitje’ hun aroma’s te ontwikkelen. De wijngaarden liggen op extreem steile hellingen met daarop aangelegde terrassen. De wortels van de oude riesling wijnranken kunnen tot 30 meter diep reiken. De aanplantdichtheid bedraagt meer dan 7000 stokken per hectare. De leeftijd van de stokken ligt tussen 20 en 55 jaar. En de opbrengst wordt beperkt tot maximaal 50 hl per hectare. De leisteenbodem ontstond hier 400 miljoen jaar geleden, in het Devoon tijdperk. De vele lagen leisteen hebben elk hun eigen uiteenlopende eigenschappen.

Moezel terroir

Die verschillen in terroir worden bij Weingut Heymann-Löwenstein in de wijn gesublimeerd tot een culturele erfenis. Tot een authentieke zintuiglijke ervaring die de wijn een meerwaarde geeft en het laat uitstijgen boven ‘een lekker glas’. De terroirwijnen van dit topdomein laten u als het ware meegenieten van een symfonie van kleur, geur en smaak, waarin het terroir dirigeert en de riesling druif telkens de 1e viool speelt.

Speciale wijn in speciale flessen

De wijnen worden gebotteld in prachtige donkerblauw/groene flessen . Ze combineren onder andere zeer goed met oosterse gerechten. Riesling is een van de edelste witte druivenrassen in de moderne wijnbouw. Velen beweren dat geen andere druif dan riesling beter de eigenschappen van het terroir kan tonen in de wijn.

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren