Selbach-Oster

Weingut Selbach-Oster

Weingut Selbach-Oster is een klein familiebedrijf uit Zeltingen dat sinds 1600 eigendom is van de familie Selbach. Zij maken daar al meer dan 400 jaar wijn. De steile hellingen produceren Riesling van topkwaliteit. In harmonie met de natuur gekweekt. Het gaat gepaard met veel tijdrovende handarbeid. Het bedrijf wordt momenteel geleid door Johannes en Barbera Selbach.

Selbach-Oster Wijngaarden

Hun wijngaarden beslaan zo'n 21 hectare en liggen op de steilste en mooiste delen van de Moezelvallei, de  Mittelmosel.  Een van de meest spectaculaire wijnbouwgebieden van Duitsland is ongetwijfeld de Moezelvallei. Hun filosofie is dan ook het maken van elegante, knisperende wijnen die optimaal het karakter van het terroir en de druivensoort weerspiegelen. Dat zij hierin slagen blijkt telkens weer uit de hoge scores die zij behalen in de internationale wijnpers. 

De Moezel

Veel van de wijngaarden van de Moezel in Duitsland zijn extreem steil. Dit is wat natuur betreft één van de meest dramatische wijnbouwgebieden ter wereld. De rivier de Moezel kronkelt zo sterk dat hij van bovenaf op een slang lijkt. Direct boven de landsgrens van Luxemburg vind je de Moezel. Hier vindt ook langs de rivier wijnbouw plaats. Het strekt zich naar het noordoosten uit tot de stad Koblenz. De diverse heuvels beschermen de streek aan de noordwest kant goed tegen de koele noordelijke invloeden door de diverse heuvels. De wijngaarden liggen allemaal op zuid- en/of west georiënteerde hellingen langs de rivier de Moezel.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren