Kruger Rumpf

Kruger Rumpf

Kruger Rumpf

Kruger-Rumpf is een bekend en zeer gewaardeerd wijnhuis uit het noorden van de Nahe. In Münster-Sarmsheim maakt de familie Rumpf al vele generaties wijn, gebruikmakend van wijngaarden uit de vallei van de Nahe en het naburige Rheinhessen. Een echt familiedomein met diepe wortels in de regionale cultuur, met naast het wijnbedrijf ook een ‘Weinstube’ en enkele gastenkamers.

Het wijnhuis legt zich al lang toe op het maken van kwaliteitswijnen, getuige ook het lidmaatschap van het VDP sinds 1992. Maar de echte spurt naar de top is ingezet onder leiding van de jeugdige broers Georg (wijnmaker) en Philipp (zakelijk leider) Rumpf. Zij zijn verantwoordelijk voor de opmerkelijke kwaliteitssprong van de afgelopen jaren, die ook internationaal niet onopgemerkt is gebleven.

Georg maakt fantastische Rieslings; intens en zeer terroir getypeerd. Deze druivensoort excelleert in de uitstekende wijngaarden Pittersberg, Dautenpflänzer en Scharlachberg (laatste ligt in Rheinhessen). De kwaliteit van deze Grosse Gewächse kan inmiddels wedijveren met die van beroemde wijngaarden zuidelijker in de Nahe vallei.

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren