Weingut Emil Bauer

Weingut Emil Bauer & Söhne

Wijnbedrijf Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt. Daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2014’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is. Naast klassiekers zoals Riesling, Grauburgunder, Weißburgunder en Silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc.

Emil Bauer de etiketten

Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol. Elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.

De Pfalz

Het wijngebied van Pfalz bestrijkt een 80 kilometer lange strook op de oostelijke hellingen van het Haardtgebergte. De bodem bestaat uit zandsteen, kalkhoudende leem en op sommige plekken graniet en leisteen. Qua omvang behoort de Pfalz tot een van de grootste wijngebieden in Duitsland. Met bijna 23.000 hectare staan ze op nummer twee. 

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren